Siberian Husky - Σιβηρικό Χάσκυ - Angels News

Πατήστε και Ακούστε Radio Angels

ANGELS NEWS

Siberian Husky - Σιβηρικό Χάσκυ


Χαρακτηριστικά

Μέγεθος Μεγάλο (23-50 Kg)
Ενέργεια Πολύ ενεργητικό
Ανάγκη για άσκηση Μεγάλη ανάγκη για άσκηση
Παιχνίδι Σχετικά παιχνιδιάρικο
Τρυφερότητα Πολύ τρυφερό
Φιλικό προς σκυλιά Επιφυλακτικό, ντροπαλό προς άλλα σκυλιά
Φιλικό προς ζώα Επιφυλακτικό, ντροπαλό προς άλλα ζώα
Φιλικό προς ξένους Φιλικό προς ξένους
Εκπαίδευση Δεκτικό στην εκπαίδευση
Φύλαξη Μέτρια ικανότητα φύλακα
Προστασία Πολύ προστατευτικό
Φροντίδα Χρειάζεται τακτική περιποίηση
Αντοχή στη ζέστη Δεν αντέχει στη ζέστη

Γενικά Στοιχεία
Πρόκειται για μια ράτσα σκύλου η οποία έχει γαλουχηθεί σε κρύα κλίματα και ως σκύλος που τραβάει έλκηθρα. Έτσι λοιπόν μιλάμε για ένα σκύλο ο οποίος είναι πολύ σκληραγωγημένος και με μεγάλες αντοχές. Είναι υπερκινητικά σκυλιά και θέλουν να ασχολούνται πάντα με κάτι. Έχουν υψηλές απαιτήσεις άσκησης και καλό θα είναι να εξασκούνται καθημερινά. Ένα χάσκι δεν πρέπει ποτέ να παραγκωνίζεται. Αφενός κάποια στιγμή θα δυστυχήσει και θα κλαίει όλη μέρα αφετέρου πριν φτάσει σε αυτό το σημείο θα έχει καταστρέψει όλο το σπίτι για να διοχετεύσει την συσσωρευμένη ενέργεια του. Με τους ξένους τα πάνε καλά και κάνουν φιλίες εύκολα. Είναι σκυλιά που γενικά δεν έχουν την αίσθηση του κινδύνου. Με τα παιδιά τα πάνε περίφημα και τους αρέσει να παίζουν. Με άλλα σκυλιά δεν έχουν κανένα πρόβλημα όπως και με άλλα κατοικίδια. Εάν έχετε γάτα τότε θέλει μεγάλη προσοχή. Τα χάσκι είναι δυστυχώς γνωστά στο ότι κυνηγούν και πολλές φορές μπορεί και να σκοτώνουν γάτες. Εάν θέλετε ένα σκύλο όμορφο, καλό,πιστό με πολύ καλό χαρακτήρα τότε το Χάσκι είναι ότι πρέπει για εσάς.
Φροντίδα & Υγεία
Το Χάσκυ είναι μία ανθεκτική ράτσα και δεν είναι επιρρεπής σε σοβαρές παθήσεις. Μπορεί να εμφανίσει προβλήματα στα μάτια, όπως καταρράκτες και δυστροφία του κερατοειδούς χιτώνα. Επειδή έχουν βαρύ τρίχωμα προτιμούν τα δροσερά κλίματα. Το τρίχωμα τους δε χρειάζεται ιδιαίτερη περιποίηση, εκτός από τις δύο φορές το χρόνο κατά τις οποίες παρουσιάζεται πολύ βαριά τριχόπτωση, πρέπει να χτενίζεται πολύ συχνά. Η περίοδος της βαριάς τριχόπτωσης διαρκεί περίπου μια εβδομάδα. Τον υπόλοιπο χρόνο, το τρίχωμα μαδάει σε μικρό ή μέτριο βαθμό, ανάλογα με το κλίμα. Όσο πιο ζεστό, τόσο πιο έντονο το φαινόμενο της τριχόπτωσης.
Ιστορία
Όταν, αιώνες πριν, οι κάτοικοι της Σιβηρίας άφηναν τα σπίτια τους και ταξίδευαν για να βρουν φώκιες και ξύλα για τα σπίτια τους είχαν ανάγκη από ζώα που να μπορούν να τραβούν φορτία, να αντέχουν στις δύσκολες καιρικές συνθήκες να είναι γρήγορα και σκληραγωγημένα. Αυτή η ανάγκη δημιούργησε το Σιβηρικό Χάσκυ, ένα σκύλο που μπορεί να εργαστεί σκληρά και ομαδικά, μπορεί να επιβιώσει στις σκληρές συνθήκες της Σιβηρίας και μπορεί να τραβήξει αρκετό βάρος χωρίς να κουραστεί. Πολλές φορές η ταχύτητα και η αντοχή αυτών των σκύλων έσωσαν τους ιδιοκτήτες τους όταν στις ξαφνικές επιδρομές των εισβολέων φόρτωναν οικογένεια και περιουσία στα έλκηθρα και έφευγαν γρήγορα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Νέα Κυκλοφορία "Με πάθος στο Αιγαίο" Φωτεινή Βασιλάκη - Θανάσης Περιστεράκης

Νέα Κυκλοφορία "Με πάθος στο Αιγαίο" Φωτεινή Βασιλάκη - Θανάσης Περιστεράκης