Εννιά πράγματα που δε γνώριζες για τον Pablo Escobar Απίστευτες αλήθειες πίσω από το μύθο του «βασιλιά της κόκας». - Angels News

Πατήστε και Ακούστε Radio Angels

ANGELS NEWS

Εννιά πράγματα που δε γνώριζες για τον Pablo Escobar Απίστευτες αλήθειες πίσω από το μύθο του «βασιλιά της κόκας».

Έχουμε και λέμε λοιπόν:

Κατά τη διάρκεια των μαθητικών του χρόνων, ο Escobar έβγαζε το «χαρτζιλίκι» του κλέβοντας επιτύμβιες πλάκες από τα νεκροταφεία του Rionegro στην κεντρική Κολομβία όπου και γεννήθηκε, τις οποίες εν συνεχεία μεταπωλούσε σε λαθρέμπορους. Καθώς μεγάλωνε, επέκτεινε τις «δραστηριότητές» του στις κλοπές αυτοκινήτων και στις απαγωγές. Με το λαθρεμπόριο κοκαΐνης θα καταπιανόταν μερικά χρόνια αργότερα και ειδικότερα στις αρχές της δεκαετίας του '70.
Σήμα κατατεθέν του ήταν η περιβόητη πλέον φράση “Plata o plomo?” («Ασήμι ή μολύβι;») την οποία και χρησιμοποιούσε όποτε ήθελε να εκβιάσει κάποιον. Περιττό να αναφέρουμε, βέβαια, πως όσοι δεν δέχονταν να δωροδοκηθούν, κατέληγαν μακαρίτες: σύμφωνα με τους φακέλους της κολομβιανής αστυνομίας, ο “Patron” ευθύνεται ούτε λίγο, ούτε πολύ για το θάνατο 4.000 ανθρώπων, στους οποίος συμπεριλαμβάνονται 200 δικαστές, δεκάδες δημοσιογράφοι, τρεις υποψήφιοι για την προεδρία της Κολομβίας, ένας γενικός εισαγγελέας, ένας υπουργός Δικαιοσύνης και πάνω από 1.000 αστυνομικοί.
Την περίοδο της παντοδυναμίας του, το καρτέλ του Medellin (του οποίου ηγείτο ο "Don Pablo") διακινούσε έως και δεκαπέντε τόνους κοκαΐνης την ημέρα...ενώ στη δεκαετία του '80, η «επιχείρηση» του Escobar ήταν υπεύθυνη για το 80% της κοκαΐνης που κυκλοφορούσε στις ΗΠΑ.












Σύμφωνα με το θρύλο, ένα βράδυ ο Escobar έκαψε περίπου δύο εκατομμύρια δολάρια σε μετρητά για να ζεστάνει την κόρη του Manuela, η οποία υπέφερε από υποθερμία.
Στην ιστορία έχει μείνει φυσικά και η αχανής κατοικία του Escobar στο Puerto Triunfo με την ονομασία Hacienda Napoles, η οποία βρισκόταν στο κέντρο μιας έκτασης που καταλάμβανε είκοσι (!) τετραγωνικά χιλιόμετρα. Αξίζει να αναφερθεί ότι στις εγκαταστάσεις της συμπεριλαμβανόταν και ένας μικρός ζωολογικός κήπος που φιλοξενούσε μέχρι και ιπποπόταμους. Μάλιστα, κάποια από τα ζώα αυτά εξακολουθούν να ζουν σε άγρια κατάσταση στην παρακείμενη ζούγκλα ακόμη και σήμερα.
Υπολογίζεται ότι το 10% των μετρητών που κρατούσε στοιβαγμένα στις αποθήκες της επαύλης του και σε άλλα σημεία φύλαξης σε ολόκληρη την Κολομβία φαγώθηκαν από αρουραίους.
Η φυλακή στην οποία φιλοξενήθηκε για ένα σύντομο χρονικό διάστημα στις αρχές της δεκαετίας του '90, κατόπιν σχετικής συμφωνίας που είχε κάνει με την κυβέρνηση της Κολομβίας διέθετε ποδοσφαιρικό γήπεδο, καζίνο, καταρράκτη (!) και spa.
Ακόμη και σήμερα, 23 πλέον χρόνια από το θάνατό του, θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους «ευεργέτες» στην ιστορία της Κολομβίας, αφού όσο ήταν εν ζωή είχε χρηματοδοτήσει την κατασκευή ναών, νοσοκομείων, ποδοσφαιρικών γηπέδων αλλά και μια σειρά επισιτιστικών προγραμμάτων για τους άπορους και τους άστεγους συμπατριώτες του. Δεν πρέπει να θεωρείται τυχαίο λοιπόν πως ένα από τα προσωνύμια του Escobar όσο ζούσε ήταν και το «Ρομπέν των Δασών». Αλλά και ότι στην κηδεία του παρευρέθηκαν πάνω από 25.000 άνθρωποι...

Οι 7+1 ατάκες του Πάμπλο Εσκομπάρ που έμειναν στην ιστορία

Ο ΑΝΘΟΠΩΛΗΣ
«Είμαι ένας αξιοπρεπής άνρθωπος που εξάγει λουλούδια» είχε δηλώσει ο “τσάρος” της  κοκαΐνης την ώρα που τα αεροσκάφη του μετέφεραν τεράστιες ποσότητες ναρκωτικών στις ΗΠΑ

ΠΕΡΙ ΑΞΙΩΝ
«Όλοι έχουν μια τιμή, το σημαντικό είναι να βρεις ποια είναι αυτή» είχε αναφέρει όταν έστηνε την κάλυψή του από της Αρχές της Κολομβία δωροδοκώντας αξιωματούχους πάσης φύσεως.

ΕΝΑΣ
«Μόνο ένας βασιλιάς μπορεί να υπάρχει». Στο απόγειο της εξουσίας του, έχασε κάθε μέτρο και μάλιστα πίστευε ότι θα καταφέρει να πραγματοποιήσει το μεγάλο του όνειρο, να γίνει ο πρόεδρος της Κολομβίας. 

ΑΛΗΘΕΙΕΣ
«Το βρώμικο χρήμα, βρίσκεται σε όλους τους οικονομικούς τομείς της χώρας» είχε δηλώσει σε δημόσια ομιλία του απευθυνόμενος προς την κυβέρνηση. 

ΤΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
«Όλες οι αυτοκρατορίες, χτίζονται από φωτιά και αίμα» είχε πει στους πιστούς του συντρόφους που δολοφονούσαν αδίστακτα όποιον προσπαθούσε να μπει εμπόδιο στα σχέδια του Εσκομπάρ. 

ΘΕΟΣ;
«Μερικές φορές είμαι ο Θεός. Αν πω ότι κάποιος πρέπει να πεθάνει, πεθαίνει την ίδια μέρα». Ο Εσκομπάρ σκότωνε χωρίς έλεος. Ήταν υπεύθυνος για τον θάνατο περίπου 4.000 ανθρώπων. Ανάμεσα σε αυτούς ήταν περίπου 200 δικαστες και πάνω από 1,000 αστυνομικοί δημοσιογράφοι και αξιωματούχοι της κυβέρνησης. 

Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠ' ΟΛΑ
«Μπορώ να αντικαταστήσω τα πάντα. Αλλά ποτέ δεν θα αντικαθιστούσα την γυναίκα μου και τα παιδιά μου». Όταν καταδιώκονταν ο ίδιος, έπαιρνε μαζί και την οικογένειά του. Όλοι τους, πέρασαν αρκετό καιρό απομονωμένοι, για να μην συλληφθούν. Στο διάστημα αυτό, η κόρη του αρρώστησε από πνευμονία και ο  Εσκομπάρ, για να την ζεστάνει, έκαψε περίπου δυο εκατομμύρια δολάρια. Είχε πάρα πολλές παράλληλες σχέσεις, αλλά ποτέ δεν χώρισε με την σύζυγό του. 

ΜUERTA
«Προτιμώ να είμαι σε έναν τάφο στην Κολομβία παρά σε μια φυλακή στις ΗΠΑ» επαναλάμβανε διαρκώς όταν πια ο κλοιός της καταδίωξης είχε στενέψε εις βάρος του. Σε μια προσπάθεια να συναινέσει με την Κολομβιανή κυβέρνηση και να αποφύγει την έκδοσή του στις Ηνωμένες Πολιτείες, δέχτηκε να φυλακιστεί αλλά με τους δικούς του όρους. Ποιοί ήταν αυτοί; Έχτισε ο ίδιος μια πολυτελή φυλακή, την “La Catedral” και έβαλε τον εαυτό του και τους συνεργάτες του μέσα. 







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Νέα Κυκλοφορία "Με πάθος στο Αιγαίο" Φωτεινή Βασιλάκη - Θανάσης Περιστεράκης

Νέα Κυκλοφορία "Με πάθος στο Αιγαίο" Φωτεινή Βασιλάκη - Θανάσης Περιστεράκης