Ποια είναι τα πρώτα στοιχεία από τις κλήσεις στον 1142 για το κάπνισμα - Angels News

Πατήστε και Ακούστε Radio Angels

ANGELS NEWS

Ποια είναι τα πρώτα στοιχεία από τις κλήσεις στον 1142 για το κάπνισμα

Ο αντικαπνιστικός νόμος έφερε έναν νέο τετραψήφιο κωδικό στη ζωή μας! Το 1142, η τηλεφωνική γραμμή καταγγελιών για τις παραβάσεις της αντικαπνιστικής νομοθεσίας αλλά και ενημέρωσης των πολιτών σχετικά με τη διακοπή του καπνίσματος, μέτρα λίγο διάστημα ζωής, αλλά πολλές… χρήσεις!

Από την πρώτη μέρα λειτουργίας της στις 19 Νοεμβρίου, η γραμμή 1142 ξεκίνησε να δέχεται βροχή κλήσεων που μέσα στο πρώτο τριήμερο παρουσίασε γεωμετρική αύξηση, με καταγγελίες για παραβάσεις να αναφέρονται σχεδόν στο 1/2 των κλήσεων.

Αν λάβουμε υπόψιν τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Υγείας, τις τρεις πρώτες μέρες λειτουργίας της η γραμμή δέχτηκε 1.045 κλήσεις, εκ των οποίων:

οι 274 ήταν για καταγγελίες (26,22%)
οι 144 για αιτήματα βοήθειας γιο τη διακοπή του καπνίσματος (13,78%)
οι 322 για γενικές πληροφορίες σχετικά με τον αντικαπνιστικό νόμο (30,81%)
οι 196 δεν ολοκληρώθηκαν (18,76%)
οι 57 έκλεισε η γραμμή προτού ξεκινήσει η συνομιλία με εκπρόσωπο (5,45%)
οι υπόλοιπες 52 δεν ήταν τίποτε από τα παραπάνω (4,9%)

Χαμός από την πρώτη μέρα

Η γραμμή δέχτηκε περισσότερες από 200 κλήσεις την πρώτη ημέρα λειτουργίας της, γεγονός που φανερώνει ότι η ελληνική κοινωνία, εκτός από ωριμότητα, διαθέτει και αντανακλαστικά.

Τη δεύτερη ημέρα οι κλήσεις έγιναν 347, εκ των οπαίων οι 87 αφορούσαν καταγγελίες για το κάπνισμα και άλλες 55 αιτήματα βοήθειας για τη διακοπή του καπνίσματος. Την τρίτη ημέρα η γραμμή δέχτηκε 463 κλήσεις - ο αριθμός τους αυξανόταν κατά 100 και πλέον από μέρα με μέρα. Από αυτές, οι 129 ήταν καταγγελίες (27,86%, το μεγαλύτερο ποσοστό στο τριήμερο), 67 αφορούσαν αιτήματα βοήθειας για διακοπή του καπνίσματος (14,47%), 148 ζητούσαν γενικές πληροφορίες για τον αντικαπνιστικό νόμο (31,97%), 75 κλήσεις δεν ολοκληρώθηκαν (16,20%), σε 23 έκλεισε η γραμμή πριν ξεκινήσει η συνομιλία με εκπρόσωπο (4,9 7%) και οι υπόλοιπες 21 δεν αφορούσαν κάτι από τα παραπάνω (4,53%).

Πώς λειτουργεί το 1142
Σύμφωνα με τον τρόπο λειτουργίας της γραμμής, για την προστασία από φαρσέρ ή κακόβουλα «καρφώματα», οι καταγγελίες γίνονται επώνυμα, με τον πολίτη που κάνει την καταγγελία να δίνει το ονοματεπώνυμό του, το τηλέφωνό του και ό,τι άλλο του ζητηθεί, ενώ ενημερώνεται ότι η συνομιλία του ενδέχεται να καταγραφεί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα στοιχεία που συγκεντρώνει η γραμμή 1142 δεν αραχνιάζουν σε κάποια συρτάρια, αλλά αξιοποιούνται από μεικτά κλιμάκια επιθεωρητών-ελεγκτών της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας και στελεχών της ΕΑ.ΑΣ. που κάνουν ελέγχους για την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου σε όλη την επικράτεια, υλοποιώντας ειδικό πρόγραμμα ελεγκτικής δράσης.

Κλήση με... χρέωση
Η όποια αναμονή για το τηλέφωνο καταγγελιών στην γραμμή 1142 δεν έχει κάποια χρέωση, ωστόσο όταν απαντάται το τηλεφώνημα υπάρχει μια συμβολική χρέωση, σκοπός της οποίας είναι η αποθάρρυνση των επίδοξων φαρσέρ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Νέα Κυκλοφορία "Με πάθος στο Αιγαίο" Φωτεινή Βασιλάκη - Θανάσης Περιστεράκης

Νέα Κυκλοφορία "Με πάθος στο Αιγαίο" Φωτεινή Βασιλάκη - Θανάσης Περιστεράκης